ponedeljek, 18. april 2016

Počasi se klimatizirava in premagujeva časovno razliko. Sinoči sva že ob ene pol enajstih ugasnili luč in začorili. Ampak jaz sem se že ob ene štirih zbudila, dehidrirana in potem nisem več zaspala.
Žal tole ni najin rentacar

Pred vhodom v hotel
Že ob osmih smo začeli z našimi seansami, Sara je pa v sobi še nekaj časa meditirala, potem se je pa odpravila v center Park Cityja. Priznam, da si nisem predstavljala, kje približno se nahaja naš hotel. Tako je Sara ugotovila, da čeprav smo v Park Cityju, je oddaljenost od hotela do centra prevelika za sprehod, zato je šla z busom, kar ji je vzelo cca 20 minut v eno smer.
Glede na to, da se je smučarska sezona zaključila pred par dnevi, je več ali manj skoraj vse zaprto. Hoteli, trgovine, gostišča in ostalo bodo v polnem razmahu ponovno v obratovanje sredi ali konec maja, ko sneg skopni in se začne poletna sezona hribolazenja, pohodništva...
Človeku kar toplo postane pri srcu, ko na drugem koncu sveta vidi nekaj takšnega

Prazne ulice

Čaka na novo sezono

Ubogi elgici so vandali polomili roge, zato nosi kapo

Sara je bila očitno še omotična in se je še v bližini hotela spotaknila, staknila buško na desnem kolenu in strgala hlače. Tega mi sicer ni dovolila napisat, ampak vseeno... Aja, spotoma je vidla tud enega krepnjenega dihurja...
Jaz sem tačas bila službena...

Danes nas bodo na večerjo odvlekli z odprtimi jajčki gor nekam na hrib , zato moram zdaj zaključit pisanje.
Sarine predelane kajbauke
Sva že nazaj z večerje. Odpeljali so nas na hrib, vendar ne z odprtimi jajčki, pač pa s takimi navadnimi zaprtimi na višino cca 2500 mnm.

Že spodaj v vasi je recimo da ne toplo, gor je pa še sneg in posebno, ko se je stemnilo, je bilo pošteno mraz.

Pogled na nekaj prog iz gondole


Področje Park Cityja in okolice je menda največje smučarsko središče v ZDA, kaa pomeni, da je tudi v svetovnem merilu med večjimi, česar prej nisem vedela.
Sicer pa je Utah tudi za ZDA ena hecna država ko gre za alkohol. Celo v hotelu je pitje alkohola omejeno na določene prostore. Tole je recimo opozorilo pred izhodom iz ene od dvoran, kjer imamo predstavitve:
No, pri večerji smo vseeno imeli na izbiro nekaj vrst vina in različna pivca lokalnih pivovarn

Ni komentarjev:

Objavite komentar